Како да изградите и заработите повеќејазична веб-страница - водич

Научете како да користите едноставен софтвер за автоматско креирање на повеќејазична веб-страница.

Зошто и кого треба да ја научите оваа вештина?

Да ја монетизирате оваа веб-страница на глобално ниво преку рекламирање или продавање на каква било услуга или производ ширум светот. Сè е автоматизирано! Идејата е автоматски да се создаде копија на еден текст на многу (на пр. 30 јазици). Дополнително, на некои јазици дадена страница Google може да ја рангира повисоко од оригиналната страница. Колку повеќе луѓе ја посетуваат вашата веб-страница, толку е поголема вашата потенцијална заработка

Ако барате промена и сакате да пробате флексибилен бизнис само со лаптоп, ова е вашата шанса. Овој вид на работа го смени мојот живот, сега ги учам другите.

Ако веќе имате искуство со градење веб-страници, супер. Можете да започнете да ги градите и да преведувате на други јазици (одете на Чекор 3). Ако не знаете од каде да започнете, претпоставувам дека немате знаење и треба да започнете со чекор 1.

 

Чекор 1 - домен

Се разбира, ви треба име на веб-страница (домен). Ако знаете каков производ или услуга ќе промовирате, изборот на име на домен е едноставен. Ако сè уште не знаете, обидете се да изберете универзално име. За повеќејазична веб-страница, доменот со наставка .com ќе биде најдобар. Меѓутоа, ако пишувате на вашиот мајчин јазик и веќе имате локален домен (т.е. doman-name.es на шпански), во ред е. Вашата повеќејазична веб-страница ќе биде преведена автоматски од шпански на кој било јазик што ќе го изберете.

Каде да регистрирате домен?

Предлагам ovh.com или godaddy.com. Можете исто така да купите домен од вашата хостинг компанија (Чекор 2)

Чекор 2 - хостинг

Пред да започнете да градите веб-страница, потребен ви е хостинг. Ова е услуга каде компанијата хостинг ќе ви даде место на Интернет за вашата веб-страница. Најдобро е да изберете компанија од вашата земја за да можете лесно да контактирате со компанијата 24/7 во случај на прашања / проблеми.

Чекор 3 - изградете веб-страница

Сега треба да изградите веб-страница. Ако не сте техничка личност и не знаете никакво кодирање, не грижете се. Потребен ви е добар образец за веб-страница. Јас го препорачувам Диви. Beе градите веб-страница како да се „тули“.

Тема и градител на DIVI

Преглед на теми и упатства за Divi

Тема АСТРА

Преглед и упатства за темата Astra

Алтернативата за повеќејазична веб-страница е Astra Theme + Elementor Page builder. Јас лично користам Divi, но Elementor се чини дека е попопуларен и некои луѓе претпочитаат да градат веб-страници со помош на градител на страници Elementor.

Градител на страницата „Елементатор“ за темата Астра

Преглед и упатства за елементори

Чекор 4 - автоматски превод

Ако веќе имате изградена веб-страница, треба да ја преведете. Најважно е преведените страници да бидат видливи во пребарувачите и да се индексираат од нив. Клучно е. Најлесен и најдобар приклучок за автоматско преведување на GTranslate ќе ви помогне во тоа. Google автоматски ја скенира и преведува вашата страница и GTranslate проверете дали е создадена дупликат страница на секој јазик и зачувана како нова страница.

Додаток за повеќе јазици на GTranslate

Преглед на GTranslate и упатства и алатки

Чекор 5 - ви треба содржина

Не е навистина важно на кој јазик ја пишувате страницата. Ова може да биде на вашиот мајчин јазик или на англиски јазик. Сепак, ви требаат статии за страницата. Тие мора да бидат единствени. Ако се грижите за времето, а не за квалитетот, можете да го користите софтверот за да креирате нови, уникатни текстови од постојните. што ќе ги најдете на Интернет. Најпопуларниот софтвер е SpinRewriter, WordAi, ChimpRewriter. За почетници, предлагам SpinRewriter.

Чекор 6 - инспирација

Дали ви е потребна инспирација кој производ да го промовирате? Дали сакате да дознаете повеќе за Интернет маркетингот?

Јас создавам придружен маркетинг водич за веб-страница со повеќе јазици. Препорачувам да се претплатите подолу за да бидете известени кога ќе го завршам.

 

[jetpack_subscription_form]

Ако се претплатите, ќе бидете известени кога ќе се појават нови содржини на мојата страница. Ова не е типичен билтен или поштенска листа. Не грижи се. Секако дека можете да се отпишете во секое време. Оваа претплата е поддржана од сигурен додаток Jetpack.

Препорачани теми за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

Disclosure: Some of the links in this post/video are “affiliate links” – what this means is that if you click on the link and choose to make a purchase, I will receive an affiliate commission. However, I promote only products I personally use or know they are very good.

Тема и градител на DIVI

Преглед на теми и упатства за Divi

Тема АСТРА

Преглед и упатства за темата Astra

Градител на страницата „Елементатор“ за темата Астра

Преглед и упатства за елементори

Препорачан приклучок за превод за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

Додаток за повеќе јазици на GTranslate

Преглед на GTranslate и упатства и алатки

Приклучок за превод на повеќе јазици на Преведи

Преглед на Преведи и упатства и алатки

Кој додаток за препишување содржина да избере за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

SpinRewriter или WordAi

Споредба и препорака
(Кликни тука)

Препорачан софтвер за оптимизација за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

SEO PowerSuite - алатка за маркетинг

Преглед и упатства за оптимизација за PowerSuite