Преглед на диви - добрите и лошите страни на темата Диви.

Осврти, Диви

Позитивни: Неверојатна карактеристика на градителот на теми (ве молиме, да не згрешите со градителот на страницата divi). Конкурентно ценовно времетраење за неограничени веб-страници.

Конс: Некои велат дека темата Divi не е брза како WP Astra. Брзината на веб-страницата е еден од факторите за рангирање на Google. Меѓутоа, ако додадете тема „Градител на елементи на елементорите“ на темата WP Astra, битката е порамноправна. Градителот на страницата Elementor е поодговорен и има повеќе достапни модули во целосна верзија.

Резиме: Диви е победник за мене. Има одлична опција за градење на теми. Ми се допаѓа цената во текот на животот во текот на годишната претплата на Elementor.

На крајот од овој преглед, се обидувам да одговорам на прашањето дали Divi темата е идеална WordPress тема за повеќејазична веб-страница? Прочитајте го нашиот сеопфатен преглед на тема Divi.

Темата Divi се чини дека е најпопуларната тема на WordPress. Има интегриран многу напреден Визуелен градител. Можете да градите визуелно, да додавате ефекти, да ги разделувате облиците и масовно уредување со кликнување на копчето. Други многу корисни алатки на Divi градител се:

 • распоред библиотека
 • преобразува
 • лебдат држави
 • пронајди и замени

Некои други важни карактеристики на DIVI вклучуваат:

 1. Вметнато уредување на текст - Само кликнете и започнете да пишувате! Уредувањето на вашата страница никогаш не било толку лесно. Нацрт страници на предниот крај и гледајте ги резултатите веднаш додека пишувате.
 2. Опции за дизајн многу - уживајте во десетици уникатни елементи на страницата и илјадници опции за дизајн. Divi ви дава целосна контрола врз дизајнот на вашата веб-страница.
 3. Прилагодена контрола на CSS - Програмерите можат лесно да ги комбинираат контролите за визуелен дизајн на Divi со сопствени сопствени CSS. Интерфејсот на Divi е едноставен, но не ограничувачки.
 4. Одговорено уредување - Градењето на убави одговорни веб-страници е лесно. Divi е одговорен по природа и исто така ви дава целосна контрола врз тоа како изгледа вашата веб-страница на мобилните уреди.
 5. Вистинско визуелно уредување - Дизајнирајте ја вашата страница во реално време и веднаш видете ги резултатите. Создадете ги и прилагодете ги вашите страници користејќи интуитивни визуелни контроли.
 6. Повлечете и испуштете ја зградата - Додадете, избришете и преместувајте елементи на предниот крај на вашата веб-страница. Без кодирање и без збунувачки опции за назад крај.
 7. Глобални елементи и стилови - Управувајте со целиот дизајн на вашата веб-страница користејќи глобални елементи и поставки за дизајн ширум веб-страница. Divi не е само градител на страници, тој е систем за дизајнирање веб-страница.
 8. Врати, Повтори и Ревиди - Divi работи како модерна софтверска апликација. Лесно вратете, повторете и патувајте низ целата ваша историја на уредување. Ако направите грешка, Диви има грб.
 9. Зачувајте и управувајте со вашите дизајни - Зачувајте и управувајте со неограничени прилагодени дизајни. Лесно користете ги повторно за да започнете нови страници. Создадете напредни системи за дизајн и насочете го вашиот работен тек.

Тема и градител на DIVI

Преглед на теми и упатства за Divi

eToro

Препорачани теми за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

Disclosure: Some of the links in this post/video are “affiliate links” – what this means is that if you click on the link and choose to make a purchase, I will receive an affiliate commission. However, I promote only products I personally use or know they are very good.

Тема и градител на DIVI

Преглед на теми и упатства за Divi

Тема АСТРА

Преглед и упатства за темата Astra

Градител на страницата „Елементатор“ за темата Астра

Преглед и упатства за елементори

Препорачан приклучок за превод за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

Додаток за повеќе јазици на GTranslate

Преглед на GTranslate и упатства и алатки

Приклучок за превод на повеќе јазици на Преведи

Преглед на Преведи и упатства и алатки

Кој додаток за препишување содржина да избере за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

SpinRewriter или WordAi

Споредба и препорака
(Кликни тука)

Препорачан софтвер за оптимизација за повеќејазична веб-страница на Вордпрес:

SEO PowerSuite - алатка за маркетинг

Преглед и упатства за оптимизација за PowerSuite